Zoeken in deze blog

zondag 7 maart 2010

Europa League live: 1/8e finales






Er valt niet naast te kijken, de Belgische ploegen presteren goed dit seizoen in Europa. Standard en Anderlecht hebben reeds hoge ogen gegooid met puike prestaties tegen ondermeer Athletic Bilbao, Salzburg, Ajax en Olympiakos.
Donderdagavond wordt het opnieuw knallen, Standard mag daarbij op bezoek in Athene terwijl Anderlecht naar het hoge noorden van Duitsland trekt naar de thuishaven van Hamburger SV.
Uiteraard wil ook u hier niets van missen, gelukkig komen beide Uefa Europa League matchen live op tv.



Panathinaikos-Standard Luik

Voor de 2e maal dit europese seizoen ontmoet Standard een Griekse ploeg. Ditmaal moet Panathinaikos, de trots van Athene, voor de bijl. Makkelijk wordt het allerminst, want de Grieken hebben een ijzeren thuisreputatie en wipten bovendien in de 16e finales de Italiaanse topclub AS Roma. De sterrenploeg van ondermeer Totti en Perrotta werd met 2maal 3-2 wandelen gestuurd. De Grieken, momenteel op een 2e plaats in de Griekse eerste klasse vallen dus niet de onderschatten. Laatste speeldag wonnen ze met 3-0 van Levadiakos met onder meer een goal van Franse topspits in vorm Djibril Cissé. Maar naast Cissé heeft het team met spelers als Gilberto Silva, Salpingidis en Leto een heleboel klassespelers.
U kan de 1/8finale wedstrijd Panathinaikos-Standard live bekijken op EXQI Sport om 21.00u

Hamburg-Anderlecht

Na de sterke prestatie van de Brusselaars tegen Athletic Bilbao (4-0 winst) gaat Anderlecht vol vertrouwen de dubbele confontatie met Hamburg aan. Hamburg, momenteel op een 4e plaats in de Duitse Bundesliga is na Ol.Lyon wellicht de zwaarste tegenstander die Anderlecht deze europese campagne tegenkomt. De Duitsers elimineerden in de vorige ronde PSV Eindhoven met 1-0 thuiswinst en 3-2 verlies uit maar gingen dus toch door omwille van een beter doelpuntensaldo buitenshuis. De Duitse topclub trok deze winter met Van Nistelrooy nog een absolute topper aan, maar telt met o.a Zé Roberto, Elia en Petric nog heel gevaarlijke spelers.
Anderlecht zal dus zijn beste beentje voor moeten zetten en hopen op een flitsende Lukaku of Legaer.
U kan de 1/8finale wedstrijd Hamburg-Anderlecht live bekijken op Sporza om 18u45

Indien u niet kunt kijken op tv zullen er wellicht weer talloze websites zijn waar u de uefa cup online kunt zien.
Hier kunt u onder andere de 6 overige Europa League matchen volgen, dit is het programma:

met mijn pronostiek:

Rubin Kazan-VfL Wolfsburg 1-2
Atletico Madrid-Sporting Lissabon 2-1
OSC Lille- Liverpool 1-0
Benfica- Ol.Marseille 2-0
Juventus Turijn-Fulham 1-1
FC Valencia- Werder Bremen 3-2