Zoeken in deze blog

donderdag 4 maart 2010

ERP


ERP en SaaS

Informatiepunt interesseert zich in de nieuwste evoluties rond ERP. ERP staat voor Enterprise Resource Planning wat op zijn beurt staat voor software systemen die organisaties helpen met het managen en ondersteunen van hun business processen zodoende ze geld en vooral tijd besparen. Heel wat bedrijven gebruiken reeds de toepassingen van ERP met succes, maar meestal hebben ze één belangrijke drempel : de aanzienlijk grote prijs van zo'n pakket én de implementatie ervan. "Verleden tijd" als we enkele belangrijke ERP aanbieders (zgn. ERP vendors) mogen geloven. Ze beweren namelijk dat de combinatie van ERP met SaaS (Software as a Service) dé oplossing hiervoor is. SaaS maakt het mogelijk voor klanten om de software te leasen in plaats van ze aan te kopen in hun totaliteit. Ze betalen dus voor deze ERP pakketten op regelmatige basis een vaste som waardoor het veel betaalbaarder wordt. SaaS-ERP zou dus de het nieuwe gat in de markt moeten worden voor grote bedrijven, maar is deze technologie wel voldoende geëvolueerd? En is deze formule werkelijk zoveel goedkoper als ze beweren?
Deze en nog heel wat andere vragen blijken negatief beantwoord volgens vele gerenomeerde experten. Gartner bijvoorbeeld gelooft dat we nog steeds enkele jaren verwijderd zijn van de dag waarop SaaS-ERP z'n eerste succesvolle intrede zal maken in de businesswereld, alleen de toekomst zal dit dus uitwijzen.
Bent u net als Informatiepunt gebeten door ERP en wenst u nog verdere informatie te verkrijgen rond de toepassingen van ERP in SaaS kunt u verderklikken naar mijn gespecialiseerde Blog over ERP en SaaS die ik voor een academisch werk gemaakt heb.
Alles over SaaS-ERP vindt u hier : http://www.erpinsaas.blogspot.com