Zoeken in deze blog

woensdag 3 maart 2010

Jupiler Pro League Play off 1


Jupiler Pro League play-offs, een spannende ontknoping:

Bent u net als Informatiepunt even gespannen om de ontknoping van de vernieuwde Jupiler Pro League te kennen? De competitie 2009-2010 kent namelijk voor het eerst een vernieuwd systeem van play-offs. Deze play-offs beginnen uiterlijk op 27/03 (datum reeds met een week verlaat).
De 6 eerste ploegen van de reguliere competitie nemen het dan tegen elkaar op in wat beloofd een spannend-, spectakelrijk slot te worden.

Momenteel ziet de situatie er als volgt uit:
Dit zijn de ploegen die zouden Jupiler Pro League Play off 1 spelen:

1 Anderlecht (AND) 25 19 3 3 60
2 Club Brugge (BRU) 26 15 5 6 51
3 AA Gent (GNT) 26 12 7 7 43
4 Kortrijk (KVK) 26 11 7 8 41
5 STVV (STV) 26 11 9 6 39
6 Zulte Waregem (ZWA) 25 10 6 9 39

Opvallende afwezige is hierbij Standard en misschien ook wel Racing Genk. Verassend is dan weer de 4e en 5e plaats van respectievelijk KV Kortrijk en Sint Truiden. Met nog 2 speeldagen te gaan is nog veel mogelijk aangezien de punten dicht bij elkaar liggen, wel zeker van deelname aan Play-off 1 zijn Anderlecht en Club Brugge. Om maar te zeggen dat zelfs AA Gent nog niet zeker is van Deelname...
De Europese tickets voor België zullen gegeerd zijn, de verdeling ziet er als volgt uit:

1. Titel en voorronde Champions League(wellicht in 3e vd4 voorrondes als reekshoofd)
2. speelt voorronde Champions League (wellcht in 3e vd 4 voorrondes)
3. Europa League
4. Barrageduels met winnaar play-off II voor ticket Europa League
5. Barrageduels met winnaar play-off II indien bekerwinnaar tot de top-vier behoort voor ticket Europa League


Spanning troef dus, toch denkt Informatiepunt dat Standard het alsnog gaat redden ten koste van STVV waardoor we deze 6 ploegen mogen verwachten:
Anderlecht,Club Brugge,AA Gent, KvKortrijk,Zulte-Waregem en Standard
Met 3 West-Vlaamse ploegen is West-Vlaanderen alvast mooi vertegenwoordigd...
Wie er uiteindelijk kampioen wordt van de Jupiler Pro League 2009-2010 blijft voor Informatiepunt een groot vraagteken al lijkt Anderlecht wel over de beste papieren te beschikken...
Live de Play-offs bekijken:
Indien u de Jupiler Pro League play-offs live wilt volgen zal u wellicht via Belgacom tv of online de wedstrijden bekijken. Online voetbal kijken gebeurt al jaren en kan op veel sites bvb Justin tv of Livefootball. Uiteraard kan u live via Sporza radio de play-offs beluisteren en zullen er bovendien ruime samenvattingen te zien zijn van iedere speeldag in Studio één.
update:
U kan de jupiler pro league play off live bekijken via een speciaal Belgacom tv pack indien u nog geen belgacom tv hebt, voor 40 eur kunt u alle 6 speeldagen live bekijken.